vloggen

vloggen“Mam?”…”jaaaa.” “Wat is vloggen?” Ik kijk mijn dochter wazig aan…”vloggen?”” Wat bedoel je?”” Bedoel je bloggen?” “Neeeheee vloggen.””kind ik ken dat woord helemaal niet, ik heb er echt nog nooit van gehoord!” “Weet je zeker dat het bestaat?” ” Ja!” “Er was een meneer op tv en die had het over vloggen.” Ik kijk haar aan en ik denk, die is niet wijs.

Ik vind het ook echt een lelijk woord. Heb je dat wel eens, dat je een woord lelijk vindt. Of dat als je een woord heel vaak zegt dat het raar wordt. Muts…ik vind muts zo’n vreemd woord. Maar dan niet in de zin van muts op je hoofd maar muts in de zin van doos. Ooo doos, heb ik ook moeite mee..maar dan niet in de zin van een doos waar wat in kan (ehm tsja het is maar hoe je het bekijkt) maar een doos als in de zin van muts. Snap je? Ik heb niets met die woorden, ik vind ze gewoon niet mooi. Moet je eens heel vaak doos achter elkaar zeggen…doos doos doos doos doos doos doos doos doos doos doos doos doos doooooooooooooooooos raar toch!?

Maar goed mijn kind bleef dus maar doorgaan over dat vloggen. In de plusklas heeft ze Chinees, serieus, ik denk dan zal ze het daar wel vandaan hebben..vloggen leek me wel iets wat te maken heeft met het klaarmaken van eten…loempia’s vloggen ofzo. Een Sjeik woord voor vouwen. Ik denk, nouja laat maar gaan, ze zal er vanzelf wel over ophouden. Maar helaas, ze raakt enigszins gefrustreerd! “mam..je weet toch wel wat vloggen is!!”. Dus ik reageer nog heel flauw “hoezo moet ik dat weten dan, je weet het zelf geen eens!!” Ahh dat kind, 7 jaar. Maar ik weet het gewoon écht niet!!
Inmiddels is papa thuis, dus ik begin meteen een heel verhaal tegen hem aan te hangen. “ze heeft het maar steeds over vloggen, dat bestaat toch helemaal niet?” “Ik heb er in ieder geval nog nooit van gehoord.””zou ze het op school gehad hebben of van een vriendinnetje ofzo?”.
Zijn reactie: “noujaaa je weet toch wel wat vloggen is.” “een vlog is een variant op de blog, een soort dagboek wat je bijhoudt in een videobericht. Het “vloggen” is in opmars geraakt sinds het door de toenemende snelheid van computers en internet mogelijk is om videobestanden te verspreiden via internet. Een vlog wordt meestal vergezeld door tekst, afbeeldingen en metadata om de context van het filmfragment verder te verduidelijken en kan, in zijn zuiverste vorm, goed worden vergeleken met een persoonlijk journaal met video als het belangrijkste medium.Dat weet je toch wel?”
“HA! zegt mijn dochter, zie je nou wel!!”
Ik laat de informatie bezinken,voel me rot, dom en schuldig tegelijk….ik raak geïrriteerd en het enige wat ik nog kan zeggen is “VLOG LEKKER OP ALLEMAAL!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: