Tampon

tampon

“Mam..wat is dit?” vraagt mijn oudste kind. “Huh wat?” vraag ik. “Nou dit?” Vol glorie steekt ze haar hand in de lucht met daarin een….tampon. “Ow ehhh”…Shit, denk ik, en even weet ik niet wat ik moet zeggen.

In één klap verlang ik intens terug naar de tijd dat ze 3 was. De tijd dat bij tijd en wijle de tampons door de kamer rolde, maar er geen vragen werden gesteld. De tijd dat je de maandverbanden tegen het raam kon plakken, maar het niemand deerde. De tijd dat je je strings door de kamer kon schieten, maar er niemand opkeek. Die tijd. Maar helaas..tegenwoordig zal ik al mijn daden en aankopen moeten verantwoorden.

“Hé”.. zeg ik..”waar heb je die gevonden”? “Ow die zat in je tas!” zegt ze kalm.

“Waarom zit jij in mijn tas dan?” vraag ik geïrriteerd.

“Weet ik veel ” is haar antwoord.

“ja weet ik veel, weet ik veel” “Wat is dat nou voor antwoord!”” Wat deed jij in mijn tas? ” vraag ik enigszins dreigend.”Gewoon zoeken.” zegt ze nog steeds kalm. Ze maakt zich duidelijk een stuk minder druk dan ik.”Waarnaar dan?” mijn geduld raakt op.”Naar dit!” En weer wuift ze met mijn tampon in haar hand.”Wat is dit nou mam”?

Het zweet breekt me uit. Ik ben niet zo heel moeilijk,  maar om een kind van 8 nou uit te gaan leggen hoe het zit met de maandelijkse toestanden. Dat gaat zelfs mij te ver. Daar heb ik allemaal nog geen zin in hoor, in die ellende. Mijn hersens maken overuren. Ik kan natuurlijk zeggen dat het niet van mij is. Dat iemand het in mijn tas heeft gestopt zonder dat ik het gezien heb. Maar dat zou wel een heel slecht antwoord zijn. Ik moet iets anders verzinnen, en snel ook, want behalve mijn geduld, raakt haar geduld nu ook op.

“Ehhh..dat is ehmmm…..om je oren mee schoon te maken” flap ik eruit! “ja, als je dan onder de douche vandaan komt, en er zit water in je oren, dan kun je die dingen gebruiken om je oren te drogen”. Goed verhaal toch, denk ik bij mezelf.  God ik moet er niet aan denken dat ik dat ding in mijn oor moet steken. Zeker niet als er water in mijn oor zit! Maar goed het is een antwoord.

“Oh net als een wattenstokje”? vraagt ze.”Ja, precies, maar dan voor grote mensen!” “jaaaa want grote mensen hebben grote oren!” zegt ze lachend.

“Vangen mama!!” en met een slinger gooit ze de tampon naar mijn hoofd. Snel berg ik het ding op. Wel goed dat ze erover begint, want ik moet hoog nodig nieuwe halen. Dat doe ik liever niet met de kinderen erbij, maar ik heb nog meer nodig, dus ik moffel ze wel onder de andere boodschappen.

“Gaan jullie mee meiden?” “We moeten nog even langs de drogist!” “Zeker van die oordingen halen he!” grapt mijn oudste.”jaja stil nou maar” zeg ik tegen haar.

Eenmaal in de drogist laad ik mijn mandje vol en lopen we richting de kassa. Douchegel, bodylotion, pleisters, paracetamol, wattenstokjes en tampons! “ja mam!” zegt mijn oudste waar de kassière bij is. “Ik zei toch dat je die oordingen ook ging halen!” en ze wijst naar de doos tampons.

Geschokt zie ik de kassière kijken…eerst naar mij…dan naar de tampons en vervolgens naar de wattenstokjes. De kassière maakt zich zichtbaar zorgen over de tampon wattenstokverwarring… Ik kijk haar aan en zeg “maakt u zich maar geen zorgen hoor mevrouw. “Ik weet dat ik die (ik wijs naar de wattenstokjes) niet van onder in moet brengen, en dat ik die (ik wijs naar de tampons) niet in mijn oren moet stoppen”. “O gelukkig” zegt de kassière. Ze is opgelucht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: