De hamburger

hamburger

“Goedemiddag kan ik u helpen”? “Goedemiddag.” “Ehm even kijken, 2 Happy meals, een grote friet, 2 cola, een Quarter Pounder, frietsaus en een hamburger.” Een hamburger? ” vraagt de kassière verbaast. “ja”, zeg ik. “ Zo’n ronde schrijf van vlees met een augurk en een dot saus erop, zo’n ding.”

“Oooo u bedoelt een broodje hamburger?” zegt ze er opgelucht achteraan. “Ehm nee een losse hamburger alstublieft.” Ze kijkt me aan alsof ik niet goed bij mijn hoofd ben. Haar reactie “die hebben we niet, wel een broodje hamburger.” Oke, ik heb dit eerder meegemaakt, rustig blijven ademen, ze zijn het niet gewend, ontspan! “Ja maar dat broodje eet ik niet op mevrouw want ik kan niet tegen brood, dus ik wil alleen de hamburger. ”( die niet te vreten is overigens, maar ja je moet wat). “Sorry mevrouw maar we verkopen echt alleen broodjes hamburger en niet een losse hamburger!” “Maar dan haalt u de hamburger toch van het broodje?”zeg ik tegen de kassière “Dat kan gewoon in mijn geval, ik heb geen coeliakie, ik kan alleen niet tegen brood.” Zeg ik nog aardig. “Ahja”…zegt ze begint te glunderen alsof we zojuist samen het wiel hebben uitgevonden.

“Oke, zegt ze…dus een broodje hamburger zonder hamburger?” Dit is toch niet te geloven…denk ik bij mezelf! “neeeeeheee  andersom!”ggrrr trut! Een hamburger zonder broodje is treurig, maar als je alleen het broodje mag en niet de hamburger, dat is helemaal triest. En ik denk bij mezelf…tsja..het kan altijd erger.

Het meisje tikt mijn bestelling in op de computer, maar blijft steken bij de hamburger. Want er is geen hamburger knop op de computer…er bestaat namelijk alleen een BROODJE hamburger knop. Nu kan ik natuurlijk zeggen…reken maar gewoon een broodje hamburger, dat maakt mij op zich niet uit. Dat ga ik ook wel doen…maar nu nog niet. Ik wil wel eens kijken hoe ze dit op gaat lossen. Ze roept haar collega erbij. Ook hij heeft geen idee hoe hij deze ingewikkelde hamburger kwestie op moet lossen. Er wordt nog iemand bij geroepen en ze staan met z’n drieën om de computer heen te discussiëren. Omdat mij dit toch echt te lang gaat duren, geef ik mijn verlossende woorden…”Reken maar gewoon een broodje hamburger af hoor, dat maakt niet uit”. Het meisje kijkt mij aan en trekt mij nog net niet over de toonbank heen. “Dat had u wel eerder mogen zeggen”..klaagt ze. Ik lach vriendelijk en houd wijs mijn mond.

Dan gaat ze mijn bestelling bij elkaar zoeken. Als laatste pakt ze het broodje hamburger.….maakt het papier open, haalt de hamburger eruit….twijfelt nog heel even of ze nou de hamburger of het broodje terug moet doen in het papiertje…denkt even na (voor zover ze dat kan)…doet vervolgens de hamburger terug in het papiertje (hoezee) en stoeit nog wat met het inpakken. Tsja…het valt niet mee…een hamburger in een papiertje vouwen wat eigenlijk is afgemeten voor een broodje hamburger in plaats van een hamburger zonder broodje. Ze vouwt het papiertje met hamburger dicht en ik begin nog net niet te klappen.

Ik pak mijn bestelling en loop weg. Eenmaal bij het tafeltje aangekomen zegt mijn oudste kind “Toch niet weer de hamburger he mam?”

“uhu”…is mijn antwoord.” “maaaaaammm…jij ook altijd met je hamburger!” zegt ze…

En ze heeft gelijk. Volgende keer bestel ik toch maar weer gewoon een broodje hamburger en haal ik het broodje er zelf af of was het nou de hamburger…?

Een gedachte over “De hamburger

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: