Ga slapen!

slapen

Nou hop jongens, even opschieten, we gaan nu echt slapen!”
“Ja maar maaaaaaam..” “Nee niks, het is nu mooi geweest!” roep ik. ” Alle kindjes slapen
al, hup, opschieten nu!”
“Nou lekker slapen nu he, je moet morgen weer naar school en het is al heeeeeel laat.”
“Blijf je wel bij me zitten mam, tot dat ik slaap?” vraagt mijn jongste.
“Tuurlijk schat, ik zit naast je.” “Maar dan moet je wel lief gaan slapen he.” zeg ik.
“Oke.” “Kus.”

Volgens mij gaat ze zo slapen, ze gaat er al lekker voor liggen. Jaaaa dat duurt niet lang, denk ik bij mezelf. Dat zou wel lekker zijn want ik moet zo nog even iets achter de computer doen. Ineens hoor ik een hoop gedraai naast me. “Mam? ” ” ja!” zeg ik nog geduldig. “Moet ik morgen ook naar de bso?” “nee schat, morgen ben je lekker bij opa en oma”. “Ga nou maar lief slapen. ” “Je zus ligt ook al lekker te slapen, oke??”
“Oke, kus”, zegt ze. Ik geef haar een kus.

Ik denk dat ze nu wel gaat slapen. Ze is hartstikke moe. Het was ook een drukke dag. Twee verjaardagen en visite. Iets teveel van het goede, maar ja..je hebt wel eens van die dagen.

“Mam?”….”JA!” “Wat is er nu weer?”
“Moet ik morgen overblijven?” vraagt ze.
“Nee, morgen eet je tussen de middag ook bij opa en oma.”
“Oke!” “Kus”, zegt ze. Ik geef haar kus nummer 18 deze avond.
“Nu gaan slapen hoor, anders word ik echt boos!”
“Oke, piept een stemmetje.”

Daar word je toch helemaal gestoord van. Ga gewoon slapen. Pfff. Ik wil echt ff naar beneden.
Nou rustig blijven, laat je niet gek maken. Ze valt zo vanzelf wel in slaap.

“Mam?”
Mijn geduld is duidelijk op. “NEE!!”SLAPEN NU!”
“Maar mam..”, zegt ze. “Nee ophouden!”Nu is het niet leuk meer!”Je gaat nu slapen en anders ga ik naar beneden!! Oke???” roep ik met een zwaar geïrriteerde stem.
“Oke”..piept het stemmetje weer.

Tjonge jonge. Ik begrijp het niet hoor. Het is toch heerlijk om te gaan slapen. En ze hebben de hele dag de tijd om iets te vragen en wanneer doen ze het….als ze in bed liggen. Heel fijn!
Ik wil eigenlijk wat op mijn telefoon doen. Maar als ze dat ziet, gaat ze weer mee zitten kijken. Dat is altijd zo. Het geeft toch een soort onrust. Mm..nah…zit ik dan. 22, 23,24,25,26….
Wat een zooitje is het hier eigenlijk. Ah, dat kind..die kamer ziet er eigenlijk echt niet uit. Daar ga ik morgen eens even een stokje voor steken. Even alle kleding in de kast, poppen bij elkaar, knuffels netjes neerzetten. Eigenlijk wil ik het nu wel even doen, maar ja..ook dan vrees ik dat ze niet gaat slapen. Morgen dan maar.

Hé! Ik heb al een tijdje niks gehoord…Volgens mij slaapt ze.
Ik kijk naar haar en bestudeer haar manier van ademen grondig. Jaaaaaa die ligt heerlijk in dromenland hoor! Mooi, kan ik eindelijk naar beneden. Heel voorzichtig sta ik op. Het is nogal gehorig en het zou zonde zijn als ze nu wakker wordt. Op mijn tenen sluip ik door de kamer blij dat ik bij de deur sta. Ineens schiet mijn dochter omhoog en ik schik me werkelijk rot! “MAM, wat ga je doen?”

“Godverdegodver!” “SLAPEN NU!” Is mijn reactie. Niet de meest kindvriendelijke reactie, maar ik heb geleerd, dat je duidelijk moet zijn naar je kind toe. Dat is op zich wel gelukt dacht ik zo.
En we beginnen weer van vooraf aan. Joepie!
Braaf neem ik weer plek op het stoeltje naast haar bed.

Na een minuut of 10 lijkt ze dan echt te slapen en probeer ik weer, op mijn tenen, de finish te halen. Ik loop richting de deur, stap over de drempel, loop de gang in en begin in mijzelf te juichen…”jeeeeeeeee!” gelukt! Er valt een soort last van mijn schouders. Ik dacht echt dat ze NOOIT zou gaan slapen.

“MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!!!!!!”

“Neeeeeeeeeee!!!!” DIT wordt een lange avond vrees ik….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: