Huiswerk

huiswerk

“Mam, morgen moet ik mijn huiswerk inleveren. Weet jij waar het is?” vraagt mijn oudste dochter. “Weet ik veel waar jouw huiswerk is, jouw huiswerk!” antwoord ik heel flauw. “Je kunt toch wel ff helpen met zoeken!” zegt ze terecht geïrriteerd. “Heb je al op je kamer gekeken dan? Misschien ligt het wel gewoon op je bureau.”

“Nee, daar heb ik het niet neergelegd”, gaat ze verder. ” Ik had het hier beneden op tafel gelegd, een grijs papiertje met opdrachten erop!” zegt zij weer.

Ineens voel ik het bloed naar mijn hoofd stromen en weet ik heel even niet wat ik nu tegen haar moet zeggen. Ik dacht namelijk dat dat grijze velletje… 1 van de 25 tekeningen was, waarmee ze wekelijks thuis komt. Ik vind het hartstikke leuk en lief, al die tekeningen, maar mijn hemel. Het is werkelijk niet bij te houden. Tekeningen van school, van de bso, van bij oma, en thuis wordt er ook nog eens heel wat afgetekend. En die 25 is geen grapje he…nouja..misschien een klein grapje…laten het er 15 per week zijn. Maar die andere smurf heeft er ook ongeveer zoveel in de week. Dat zijn echt best wel heel veel tekeningen in een week. En dat zijn ook best wel heel veel tekeningen in de maand..laat staan in een jaar!

Dus ik heb onlangs een klein berekeningetje gemaakt en ik kwam daarbij tot de volgende conclusie..OF we bouwen er een schuur bij voor alle tekeningen, werkjes, knutsel etc. of ik ga nu rigoureus dingen wegflikkeren. Ik heb gekozen voor de laatste optie en ben dus gaan ruimen. Met pijn in mijn hart hoor, want niemand wil een tekening van zijn kind weggooien maar soms moet je wel. Maar ja, zo lekker snugger als ik ben, blijkt dus dat ik nu ook haar huiswerk heb weggegooid…en hoe vertel ik zoiets…mm…

“Mam, gaat het wel?” zegt ze. “Je kijkt een beetje vreemd.”
“Ehm..ja, nou dat zit namelijk zo…ik denk dat ik dat huiswerk van jou gezien heb!”
“ooww yess”, roept ze er meteen achteraan! ” Dan kan ik het morgen inleveren!”
“Ehm…nou”,ga ik verder…”Ik ehhh…nou ehhh….het zit namelijk zo…ik ehh…denk dat ik het per ongeluk weggegooid heb.”

“O neeeeeeee he, heb je het weggegooid, waarom heb je dat gedaan mam!? Ik moet het nog inleveren en nu ben ik vast de enige van de klas die geen huiswerk bij zich heeft blablablablabla!”
“Ik heb het toch niet expres gedaan, hoe weet ik nou dat jouw huiswerk daar ligt, tussen al die tekeningen. Het lag helemaal vol daar hoor, daar leg je dan toch je huiswerk niet neer. Ga lekker mij de schuld geven, het is toch jouw huiswerk. Wat was dat voor een stom huiswerk trouwens, het zag er helemaal niet uit als huiswerk!”

Na een tijdje kibbelen gaat mijn dochter boos naar boven. Ik begrijp het wel en baal er zelf ook van. Dan ineens hoor ik haar weer naar beneden komen. “Maar mam…waar zijn dan al die tekeningen die bij mijn huiswerk lagen? Daar wilde ik er nog één van aan oma geven”

“ehhhh…”

Een gedachte over “Huiswerk

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: