Manneke pies

pies

Met nog 20 andere mensen zit ik te wachten in de wachtkamer bij mijn huisarts. Deze wachtkamer is namelijk ook de wachtkamer van de mensen die bloed komen prikken bij Scal. Het is er werkelijk ALTIJD druk. De hele ochtend door druppelen er mensen binnen.

En bij het aansluiten van een nieuwe bewoner in de wachtkamer zegt iedereen netjes ‘goedemorgen’. Dat gaat een beetje zo..”Goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen, goedemorgen” best grappig. Het klinkt als een soort koor waarvan de dirigent ontbreekt.

Verveeld kijk ik wat in de wachtkamer rond. Ineens valt mijn oog op een man die aan de grote leestafel zit. Nou ja…de man op zich is niet zo interessant…maar wat er voor hem staat…daar verbaas ik mij over! Voor hem staat namelijk EEN POTJE PIES! Gewoon, open en bloot! Geen zakje folietje of een lapje erom heen..neeeeee….gewoon dikke vette natte gele pies in een potje. GATVERDAMME! Meteen gaat mijn beelddenkfunctie aan de slag en zie ik voor me, hoe deze meneer vanmorgen heeft staan klungelen om in dat potje te piesen.

We moeten allemaal wel eens piesen in een potje, zo vreemd is het niet, maar om het nou zo open en bloot op tafel neer te zetten…ik vind het raar! O gut..misschien is het wel helemaal niet van hem, maar van zijn vrouw, moeder of kind…IEK. Ik wil het allemaal niet weten. Wat ik wel weet is dat ik ergens ook wel weer heel dankbaar ben dat deze meneer pies moet inleveren en niet iets anders….

Plots kijkt de meneer mij aan. Ooo gut….denk ik bij mezelf…manneke pies gaat vast tegen mij praten. Ja hoor…als ik het niet dacht..

“Is er iets?, vraagt het mannetje die in de gaten heeft dat ik zijn potje pies zojuist heb geanalyseerd. “Nou niet direct”, antwoord ik. Godsie…zeg dan gewoon dat je het niet vind kunnen, denk ik bij mezelf. Ik besluit om hem er toch op aan te spreken. “Nou eigenlijk is er wel iets. Ik ben namelijk enigszins verbaasd dat u uw urine daar zo open en bloot heeft staan” zeg ik tegen hem. “Normaal gesproken doe je daar toch even een zakje of iets omheen toch? Straks zitten daar weer andere mensen, ik vind het echt een beetje vreemd hoor”.

“Hoezo moet er een zakje omheen?” zegt de man zichtbaar verbaast over mijn opmerking. “Er zit toch een potje omheen?” Er kan niets mis gaan hoor, ik heb dit al zo vaak gedaan, géén druppel gaat erover heen”, zegt hij weer.

“Ja maar het gaat toch om het idee? “ zeg ik weer. “Welk idee? We plassen toch allemaal?” gaat hij verder. “De koningin plast ook hoor”, zegt hij er achteraan. Aha, nu snap ik het…zo’n type is het dus. Het type ‘alles kan want de koningin poept ook op de wc’ – zucht-. Tsja ik had het kunnen weten. “Nou ik vind het raar!” zeg ik tegen de meneer. Als een gek begin ik in mijn tas te zoeken naar mijn mobiel. Ik heb dringend afleiding nodig…NU! De meneer mompelt nog wat maar ik ben er klaar mee….

“Mevrouw Achterkamp, u bent aan de beurt”, hoor ik de huisarts ineens roepen. Godzijdank…saved bij the bell, denk ik bij mezelf. Ik draai me nog één keer om, kijk manneke pies aan en roep dan heel hard door de wachtkamer “peace men!” en loop zo hard als ik kan richting de spreekkamer van de huisarts. En nu maar hopen dat het manneke pies straks weg is als ik klaar ben bij de huisarts.

2 gedachten over “Manneke pies

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: