De ‘hijger’

oeps

Tring…tring….tring…”ja ja ik kom eraan!” Ik verstuur snel mijn e-mail en neem dan de telefoon op “goedemiddag u spreekt met…” het blijft stil aan de andere kant van de lijn..maar de verbinding is nog niet verbroken. “Hallo?HALLLLOOHOO?” roep ik door de hoorn.

Niks…helemaal niks. Ik leg de hoorn neer. “Verkeerd verbonden?” vraagt mijn collega. “Geen idee..ze hadden in ieder geval niet veel zinnigs te melden” reageer ik.

Ik ga weer verder met mijn werk. Tring…tring…”Godsamme, weer die telefoon!” zeg ik geïrriteerd. Goedemiddag u spreekt met….” En weer blijft het stil aan de andere kant van de lijn. Ik wacht nog even, maar na een minuut of wat hang ik op. ” Noujaaaa”..zeg ik tegen mijn collega…”er werd gewoon wéér niks gezegd he. Dat is toch niet te geloven! Als je dan verkeerd verbonden heb, zeg dat dan in ieder geval”

“Is het geen hijger dan?” Vraagt ze lachend . “,Nou dat zou dan een verdomd slechte hijger zijn” zeg ik tegen haar…ik hoorde namelijk he-le-maal niks! Of bestaan er ook stille hijgers? Ik weet niet hoor, ik ben niet zo thuis in het hijgcircuit. Mijn collega proest het uit.

Nou maar weer aan het werk dan”….en ik scrol weer door mijn scherm op zoek naar een aantal adressen. Even blijft het stil. Tring…tring..”Neeeee! ik laat hem gaan hoor. Hij of zij gaat toch weer niks zeggen. Echt zo geen zin meer in!” “Zal ik opnemen?” vraagt mijn collega enthousiast. Zij ziet er duidelijk de lol nog van in. “Nee laat maar” zeg ik..”ik neem hem zelf wel.

Goedemiddag u spreekt met….” Weer niks! Stil…niks…nakkes….grrr…ik ben er klaar mee! “Zeg luister eens jij stille afstandelijke hijger…ik weet niet wat je wil of naar wie je op zoek bent, maar ik vind het zwaaaaar irritant dat je mij lastig valt, dus ik zou het zeer zeeeeer op prijs stellen, als je nu lekker iemand anders lastig gaat vallen, maar laat mij met rust, oke…daaaagg!” Boos gooi de hoorn erop. Mijn collega schiet wederom in de lach, maar houdt wijselijk haar mond… We werken rustig verder.

Ineens staat er een collega van een paar deuren verder in onze kamer. Ze kijkt me aan en zegt “Ik heb ene meneer Engelhart voor je aan de telefoon, een klant. Zegt je dat wat? In ieder geval…heeft hij je al een paar keer geprobeerd te bellen, hij hoorde jou wel…maar jij hem niet of zoiets?….Misschien is je telefoonhoorn stuk?”

De woorden….’hij hoorde jou wel maar jij hoorde hem niet’ slaan in als een bom…Ik voel het bloed naar mijn hoofd stromen. O wat errug!!” zeg ik tegen mijn kamergenoot die nu zo ongeveer onder de tafel ligt van het lachen. “Ooooo wat moet ik nou zeggen tegen hem, dat is toch vreselijk dit. Ik zeg wel gewoon dat ik een tijd lang lastig ben gevallen en dat ik daarom zo reageer of iets. Ja wat moet ik dan? Echt gênant man dit” zeg ik met mijn hand voor mijn mond.

Ik raap alle moed bij elkaar en ga naar de telefoon een paar kamers verderop. “Goedemiddag u spreekt met …..excuses voor wat ik net tegen u gezegd heb, ik ben een tijdje lastig gevallen blblablablabla” zeg ik verontschuldigd. “Ik vond uw reactie inderdaad nogal vreemd, maar goed, gelukkig treffen we elkaar nu eindelijk” zegt hij vrij rustig. “En eigenlijk klinkt u best vriendelijk”…grapt de meneer erachter aan.

Hij klatert een heel verhaal tegen me, maar ik versta werkelijk geen woord van wat hij zegt. Ik schaam me diep. Volgende keer toch even wat beter nadenken, voordat ik er zomaar wat uitgooi!

Een gedachte over “De ‘hijger’

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: