Korte blog; allergie

Allergie

“Dus je hebt een glutenallergie?” vraagt mijn vriendin als we samen een wijntje aan het drinken zijn.
“Nee” zeg ik…”Ik heb geen glutenallergie, maar een tarwe-allergie.”‘
“Oke maar waarom eet je dan altijd glutenvrij?” vraagt ze geïnteresseerd. “Omdat er in glutenvrije spullen geen tarwe zit” leg ik uit. Er zijn uitzonderingen, maar daar ga ik haar maar niet mee vermoeien. Zo lijkt het mij wel duidelijk.

“Maar bestaan er dan niet gewoon tarwevrije producten die jij dan kan nemen?” vraagt ze weer.
“Ja die bestaan wel, maar er zijn veel meer glutenvrije producten, dus kies ik sneller glutenvrij, omdat tarwevrij onbekender en misschien lastiger is” reageer ik.

“Maar wat kan je dan nog meer eten behalve glutenvrij?”
“Groente, fruit, kaas, sommige worst, aardappels, rijst, chocola, verschillende soorten snoep, best veel eigenlijk”. reageer ik.

“Mm..ingewikkeld zeg” en ze staat op en loopt naar de keuken, met de mededeling
dat ze even wat lekkers gaat maken.Na een minuut of vijf komt ze terug met een blad vol met belegde stukjes stokbrood.Ik dacht nog, ze zal wel honger hebben met al dat brood, want na ons gesprek weet ze inmiddels wel dat ik geen brood eet.

“Wil jij een broodje? ” vraagt ze vervolgens…..totaal niet in de gaten hebbend, dat dit wel écht een hele aparte vraag is.” Nee hoor, ik neem zo wel” reageer ik beduusd en het enige wat ik denk is…krijg lekker de gluten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: