Schoentje zetten

Schoentje zetten

“Maaammm…mogen we naar beneden??” vraagt mijn oudste dochter. “Jezus hoe laat is het in vredesnaam?”
Met mijn ogen half open graai ik op mijn nachtkastje…op zoek naar mijn telefoon.
“Hallo, het is zaterdagochtend, half 7..zijn jullie niet goed ofzo?” vraag ik met een vermoeide stem. “Jaaaahaaaa maar we willen weten of we wat in onze schoen hebben!” gaat de oudste weer verder. Oja…pfff…Sinterklaas….kadootjes schoentjes…zucht zucht. Heel even speel ik het filmpje van gisterenavond in mijn hoofd af, om te checken of we wel naar beneden kunnen.

Heb ik het bakje water voor het paard op de grond laten staan, en niet weer terug gezet op het aanrecht (zoals de vorige keer)….ja!
Heb ik de kadootjes bij de schoenen gelegd…ja! (ook dat ben ik namelijk wel eens vergeten)
Heb ik namen op de kadootjes gezet….ja!
Heb ik de GOEDE namen op de kadootjes gezet…..ja…althans…dat hoop ik dan maar.
Heb ik het Sinterklaaspapier opgeborgen en niet weer op de tafel laten slingeren…ja!
Oke, ik denk dat we kunnen, denk ik bij mezelf.

“Nou kom op dan!” zeg ik tegen de meiden…en we lopen met z’n allen naar beneden.
“Jaaaaaaa hij is geweest!!!!” gillen ze door de huiskamer. Terwijl zij naar hun schoen rennen, valt er bij mij een last van mijn schouders. Fjuuwww..weer gelukt!
Helemaal blij grissen ze hun kado uit hun schoen! “Hey” zegt de jongste ineens….”Sinterklaas heeft mijn mooie tekening niet meegenomen”. En ze kijkt wat beteuterd naar haar schoen.

NEEEEEEE…denk ik bij mezelf….de tekening….hoe kan ik nou zo stom zijn!! Ik ben hier echt zo ongelooflijk slecht in. Ieder jaar gaat er weer iets mis…écht altijd! Ik haat het!!

Manlief, die er ook achteraan gestrompeld is, kijkt mij aan. Het enige wat hij kan doen is zijn hoofd schudden. En ik weet ook precies wat hij denkt…’let nou eens op!’ Snel verzin ik, dat de Sint de tekening vast niet gezien heeft, en hem volgende keer zeker mee zal nemen (alarm..alarm…actie voor mij, actie voor mij…) Gelukkig…ze pikt het.

Ik ben blij als Sinterklaas weer voorbij is…dat scheelt mij een hoop denkwerk!

2 gedachten over “Schoentje zetten

Voeg uw reactie toe

  1. 😂😂😂 ik heb weleens mandarijnen die voor het paard van Sinterklaas warren bestemd, verstopt in de voorraadkast en was ze vervolgens vergeten. Tot ik veel later iets raars rook, helemaal beschimmeld natuurlijk😳

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: