De e-mail

“Als jij die mededeling dan even naar alle medewerkers op de mail  zet” zegt mijn collega….”dan zorg ik dat iedereen de overige informatie krijgt” voegt ze eraan toe. Ik realiseer mij dat dit niet een bericht is wat je 1,2,3, de ‘wereld’ instuurt. Ik zal goed na moeten denken over de opzet van de e-mail…zodat hij duidelijk is en niet verkeer geïnterpreteerd kan worden.

Ik begin met het tikken van de tekst. Ik pak er nog wat stukken bij, om er zeker van te zijn, dat ik de juiste informatie verspreid. Ik verander de e-mail…typ er weer wat tekst bij…..lees de e-mail helemaal na….vervolgens herhaal ik deze actie nog een keer of 16, en dan vind ik het wel welletjes! De tekst klopt technisch…er staan geen spelfouten in…. ik zeg…versturen! Nog snel werp ik een blik op de tekst…voeg in het ‘to’ veld…’iedereen’ toe…en druk op de send knop en weg is het bericht…verzonden naar een man of 400.

Ik probeer verder te gaan met mijn overige werkzaamheden. Ik merk alleen dat ik niet helemaal gefocust ben. Ergens in mij zit een soort onrust na het versturen van de e-mail. Straks krijg ik lastige vragen of heb ik de verkeerde informatie verzonden. Misschien had ik de e-mail toch eerst door een collega na moeten laten lezen. Maar ja….dat is inmiddels een gepasseerd station.

Dan komt de collega van wie ik de e-mail moest versturen naar mij toe. “Ehm”…zegt ze…”Is het nog mogelijk om de e-mail terug te halen”? “O god is de informatie weer veranderd en heb ik weer de verkeerde tekst het hele pand doorgestuurd?” is mijn eerste reactie. “Ehm..nou…neee”…gaat ze verder…”er staat een ehhh spelfout in…een ehhh best wel stomme” hapert ze erachter aan.

“Neee dat kan niet” zeg ik heel zelfverzekerd terug. “Ik heb het echt super goed nagekeken! Onmogelijk dat er een spelfout in staat!!”  zeg ik volledig overtuigd.

“Toch staat er een spelfout in”…gaat ze verder. Ze komt richting mijn buro en vraagt mij om de e-mail te openen. “Kijk daar” en ze wijst naar mijn beeldscherm.

Ineens slaat mijn hart over en voel ik het bloed uit mijn hoofd wegstromen…mijn handen beginnen te tintelen en het zweet breekt mij uit. In de tekst die ik verstuurd heb….de tekst waar ik wel ongeveer een halve dag aan heb besteed om hem te schrijven…plus een halve dag om hem na te lezen….staat inderdaad een spelfout! Een echt super uber domme spelfout. Ik vindt….ik vinDT met DEEE TEEEE……wie verzint dat nou!!?? Zelfs een kleuter weet, dat dat niet bestaat!

Ik sla mijn handen voor mijn mond en roep alleen maar “ooo wat stom..ooo hoe heb ik dat nou kunnen doen…ooo en echt iedereen heeft hem gekregen..iedereen….ik schaam me rot….hier baal ik van zeg”  roep ik door de kamer.

“Maar waarom laat je hem dan niet even lezen voordat je hem verstuurd?” zegt mijn collega die ik op dit moment wel helemaal kan wurgen. “Ja weet ik veel!” reageer ik heel kinderachtig. “Ik dacht dat die goed was zo” voeg ik eraan toe.

Balend van mijn eigen stomme fout, bedenk ik hoe ik dit op kan lossen. Het bericht intrekken dat gaat niet meer lukken. Ik zou er een e-mail achteraan kunnen sturen, maar dan weet ook echt IEDEREEN, hoe stom ik ben! Als ik het zo laat…bestaat de kans nog dat mensen er overheen lezen. Samen met mijn collega besluiten we, dat het beter is om er geen e-mail overheen te sturen.

“De volgende keer verstuur jij de e-mail maar hoor!” zeg ik tegen mijn collega. “Of je laat hem gewoon nog even aan mij zien” is haar reactie.

-Zucht!-

2 gedachten over “De e-mail

Voeg uw reactie toe

  1. Erg hè Niek, heb je eindelijk de moed om je e-mail te versturen na tig keren nalezen, blijkt er toch een fout in te staan. Balen! En zo herkenbaar😳

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: