Het grofvuil

“Goedemorgen, ik wil graag een afspraak maken voor het grofvuil”. Heel even twijfel ik, of ik zal vragen, waarom het zo godsgruwelijk lang geduurd heeft, voordat ik een medewerker aan de lijn kreeg. Ik hou me in.

“Goedemorgen, ja hoor dat kan” zegt een vriendelijke meneer aan de andere kant van de lijn. Hij vraagt naar mijn adresgegevens en geeft aan dat het a.s. vrijdag al opgehaald kan worden. “O dat is snel.. fijn!” zeg ik.

“Heeft u ook ijzer?” vraagt hij.
“Ja dat heb ik!” reageer ik.
“En wat heeft u aan ijzer, als ik vragen mag”? vraagt hij weer.

Wat voor ijzer?? ehm…geen idee. Ik heb doorgaans niet echt verstand van ijzer meneer” is mijn reactie.”Neeee dat bedoel ik niet. Ik bedoel wat zet u bij het grofvuil, wat van ijzer is” legt de meneer uit.”Oooo, zo bedoelt u! Een kinderfietsje” antwoord ik.

“Zou u dan misschien het voorwiel eruit willen halen? ” vraagt hij. Ik schiet in de lach! “Het voorwiel eruit halen???”

“Ja” zegt hij heel serieus…”want dan weten wij zeker dat we de goede fietsje meenemen” voegt hij eraan toe.
“Maar kan ik er dan niet gewoon een briefje op plakken?”
“Neee mevrouw…briefjes die waaien weg!”
“Meneer” ….dat fietsje heeft twee lekke banden, er is meer roest aanwezig dan verf en het stuur breekt nog net niet af” zeg ik lachend maar toch ook geïrriteerd. “Een knap kind die daar nog een rondje op kan fietsen…zonder onderweg al z’n tandjes kwijt te raken..
Maar goed ik haal dat voorwiel er wel uit. En misschien haal ik het zadel er ook nog af en trek ik het stuur eruit! Ik heb toch niets te doen verder….Of nemen jullie het dan niet mee, omdat het niet meer herkenbaar is als zijnde een fietsje?”

“Goed”, zegt de meneer, “dat is dan vrijdag a.s. Zorgt u dat alles om 7.00 uur buiten staat. Fijne dag nog” en hij hangt op. “Wat denkt hij wel niet!!”

“Najaaaa” zeg ik hardop tegen mijzelf.. hij hangt gewoon op!!

Ik besluit om toch maar braaf zijn ‘opdracht’ uit te voeren en ga op zoek naar een schroevendraaier. Vervolgens pak ik het fietsje en begin te pielen. Als het na een minuut of 10 nog steeds niet gelukt is, ben ik er he-le-maal klaar mee. Ik besluit om de fiets gewoon bij het grofvuil neer te zetten…hij zoekt het maar uit met z’n voorwiel!

De volgende dag als het grofvuil is geweest, zie ik dat ze het fietsje gewoon hebben meegenomen. Sukkel met z’n voorwiel, denk ik bij mezelf. Heel even twijfel ik of ik terug zal bellen…ik besluit om het erbij te laten..

2 gedachten over “Het grofvuil

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: