Liegen

‘Tring…tring!’ “MAAAAMMMM TELEFOON!” hoor ik mijn kind door de kamer bleren.

 “Oo schat” zeg ik tegen mijn kind terwijl ik vermoeid op de bank lig, “wil jij alsjeblieft de telefoon opnemen, ik ben echt ZO moe!”.
“Ja maar wat moet ik dan zeggen?” vraagt ze er weer achteraan, terwijl de telefoon op de achtergrond doorrinkelt. “Zeg maar gewoon dat ik er niet ben en dat ik later wel terug bel, oke? “”Oke!” en ze neemt de telefoon op.
“O hoi” hoor ik haar zeggen. “Nou….ik moet van haar zeggen….dat ze er niet is!” zegt mijn dochter tegen degene aan de andere kant van de lijn. Meteen schiet ik overeind! O neeeeee, denk ik bij mezelf. Hoe kan ze dat nou zeggen! Ik voel mezelf rood worden en hoop dat het telefoongesprek snel afgelopen is. Ze hangt op.
Meteen storm ik op mijn dochter af. “Hoe kun je dat nou zeggen?!!”
Stomverbaasd en zich totaal van geen kwaad bewust, kijkt mijn dochter mij aan. “Ja maar ik moest toch van jou zeggen dat je er niet bent?”
“Dan zeg je toch gewoon ‘ze is er niet…punt’. “Serieus…hoe moeilijk kan het zijn? Je zegt toch niet…ik moest zeggen dat ze er niet is”  zeg ik enigszins geïrriteerd.
Aan de blik van mijn kind te zien, snapt ze er nog steeds geen fluit van….
“Oke…ik ga het nog één keer uitleggen. Als jij zegt…dat ik er niet ben…is er niets aan de hand. Degene aan de andere kant van de lijn denkt dat ik er niet ben, belt later terug…probleem opgelost. Maar omdat jij hebt gezegd…dat je moest zeggen dat ik er niet was….dan weten ze dus…..dat ik wel thuis ben, snap je?”
“Ja maar je bent er toch ook gewoon!?” gaat zij weer verder…
“Jahaaaaa …..maar ik had geen zin om de telefoon op te nemen” reageer ik bozig.
“Maar waarom vraag je dan of ik op kan nemen?” zegt zij weer compleet in de war van mijn actie.
Ineens realiseer ik me, dat het misschien niet zo handig van mij was, om dit aan/van mijn kind te vragen, en dat het totaal geen zin heeft om er nog verder op in te gaan. Het is ook wel een beetje vreemd…ik leer haar dat ze niet mag liegen….en wat doe ik…ik laat haar liegen.
“Weet je schat” zeg ik tegen haar. “Laat maar, je hebt het goed gedaan, ik ben blij dat je de telefoon hebt opgenomen en ik bel van de week wel even terug, oke?”.

“Wie was het eigenlijk?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: