Eieren zoeken

“Als we zo klaar zijn met eten…dan gaan we….EIEREN ZOEKEN JEEEEEE!!!” Roep ik enthousiast tijdens de paasbrunch tegen de kinderen. “Jeeeeeeee joepie joepie eieren zoeken!” Reageren ze enthousiast terug. ” Waarom doen we dat eigenlijk alleen met Pasen mam? Dat kunnen we toch best vaker doen?” vraagt de oudste.” Ja, maar als we het vaker doen, dan is het niet leuk meer” is mijn reactie.

“Oja” reageert de oudste en we gaan weer verder met eten. Als iedereen klaar is gaat het grote eierfeest beginnen! “Papa…JIJ mag als eerst de eieren verstoppen” zeg ik tegen hem. Papa begint enthousiast aan het verstoppen van de eieren. Op zulke momenten word je allemaal weer een beetje een klein kind…

Als alle eieren verstopt zijn, beginnen de meiden driftig te zoeken. Al snel zijn alle 10 de eieren boven water. “Die heb jij niet goed verstopt papa” zegt de jongste.” Ik kan dat veel beter” voegt ze er vol zelfvertrouwen aan toe.”Nou, ga jij ze dan maar verstoppen!” zegt papa. En dolenthousiast begint de jongste aan het verstopfestijn. Als na een minuut of 10 dan EINDELIJK alle eieren verstopt zijn, mogen we komen.

De eerste 7 eieren een makkie….ei nummer 8 en 9 vallen ook nog wel mee….maar dan het laatste ei. Lachend kijkt de jongste toe hoe wij de hele kamer overhoop halen. Alle kastjes en laadjes worden opengetrokken. We zoeken achter de bank, onder de bank..zo ongeveer IN de bank…..helaas…NERGENS is meer een ei te bekennen…

“Huhh waar is dan dat laatste ei? Misschien hebben we ze alle 10 al!” zeg ik. Ik loop naar het mandje en tel de eieren. “nee…het zijn er echt maar 9. En volgens mij hebben we zo’n beetje elke plek in de woonkamer gehad nu!”

“Nou vertel…waar is het laatste ei gebleven?” vraag ik aan de jongste. “Ik weet het niet..” reageert ze. Omdat ik haar niet geloof vraag ik het nogmaals. “Zeg even waar dat laatste ei is…dan kan de volgende gaan verstoppen!”

Ineens begint de jongste KEIHARD te huilen. Helemaal snikkend zegt ze…”ik weet niet meer waar ik het laatste eitje verstohohopppttt heb”. Ze is heel erg verdrietig ..zo aandoenlijk….maar tegelijkertijd is het ook zo grappig. Ik probeer mijn lach in te houden maar het lukt me gewoon niet. Ze loopt boos de kamer uit. “Jullie lachen me uit!!” roept ze en stampvoetend gaat ze naar boven.

Ondertussen doen wij nog een poging om het verloren ei boven tafel te krijgen maar tevergeefs…het ei lijkt verdwenen. “Ze had wel gelijk pap” zegt de oudste ineens….”eieren verstoppen kan zij inderdaad veeeeeeeeel beter dan jij!”

Een gedachte over “Eieren zoeken

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: