De kokosnoot

Luid sta ik in de tuin met een hamer en een schroevendraaier in te hakken op een kokosnoot. Zoals gewoonlijk wil dat ding weer eens niet stuk. Misschien toch maar eens een filmpje opzoeken op You Tube….how to kill a coconut. Ineens heb ik het gevoel dat iemand naar mijn gestuntel staat te kijken…en inderdaad…als ik mij omdraai zie ik dat de buurman over de schutting staat te loeren.

“Hoi”…zegt hij….”ik hoorde al die herrie dus ik dacht…ik kom even kijken” gaat hij verder. Ik voel een soort gene opkomen omdat ik zeker weet dat het er belachelijk uit ziet wat ik aan het doen ben. “O ehh…ja… sorry voor de herrie”…zeg ik tegen de buurman…”ik ben bezig om een kokosnoot te slachten” …..

“Aha!” zegt de buurman die vol verbazing kijkt naar het sap wat inmiddels uit een piepklein gaatje uit de kokosnoot loopt.”Kijk maar uit dat we geen mieren krijgen” gaat hij verder en hij wijst naar het sap. “Wij hadden laatst ook allemaal mieren”….zegt hij…”Ze liepen in de keuken, over de kastjes langs de prullenbak zo de woonkamer in.” Ja en dan via de voordeur weer naar buiten zeker…..en nou wieberen want ik heb nog meer te doen vandaag…denk ik bij mezelf.

Omdat hij blijkbaar niet aan mijn gezichtsuitdrukking kan aflezen dat ik klaar ben met zijn mierenverhaal…besluit ik om het verhaal zelf af te breken. “Nou ik ga weer even verder…en ik zal straks water over het sap heen gooien” (wat nu inmiddels een enorme plas is geworden). Hij loopt weg en ik hak verder. Mm…volgens mij was ik niet zo heel aardig tegen hem….ik voel me een beetje schuldig.

Langzaam aan begin ik lichtelijk agressief te worden van die k*kokosnoot. Ik vind kokosnoot zo heerlijk, maar wat een takkenklus om zo’n ding open te krijgen.”Wat ben je aan het doen?” vraagt mijn dochter ineens vanuit de deuropening. O daar hebben we spuit 11 ook weer…

Helaas is mijn geduld op en lukt het mij niet om normaal te reageren “Je ziet toch wat ik aan het doen ben!! Ik probeer die kut kokosnoot open te krijgen” hak puf zucht steun!”O, lukt het niet?” vraagt ze er heel rustig achteraan. Ik geef geen reactie. Terwijl ik sta te stuntelen blijft ze in de deuropening staan kijken.
“EN NOU GA JE OPEN!!” Met AL mijn kracht geef ik met de hamer een pestklap op de kokosnoot…en nog één….en nog één. De kokosnoot schiet open en de stukken vliegen in het rond. “Jaaaaaaaa” roepen mijn dochter en ik in koor!
Snel raap ik de stukken bijeen….doe ze in een bak, spoel ze af en gooi water over het sap wat in de tuin ligt. Vervolgens duik ik over de schutting en roep de buurman. “Stukje kokosnoot buurman?”

Hij pakt een stuk en lacht. “Nou die moet wel HEEL lekker smaken” zegt hij en loopt weg.
Ik geef mijn kinderen een stuk en we lachen om mijn gekke gedrag. Eind goed al goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: