De groene bak

Met 1 oog open concentreer ik me op het geluid wat ik buiten hoor…het klinkt als een vrachtwagen..maar dan harder. Ik probeer het geluid te negeren en draai me om in de hoop dat ik weer verder kan slapen. Maar dan krijg ik ineens een ingeving….DE BAKKEN!! Ik schiet overeind en geef een paar rammen naar de zijkant….”lief de bak..de groene bak had naar buiten gemoeten!!”

“Huh, wat? zegt manlief verbaasd….”Hoe laat is het in vredesnaam?”
“Weet ik veel!!! Wat maakt het uit!! Die bak moet echt geleegd worden! Als die nog twee weken staat, kruipen de maden eruit denk ik”…

Alsof mijn leven er vanaf hangt jump ik uit bed! Ik trek een joggingpak aan en stamp de trap af. Dat iedereen wakker wordt van mijn herrie, boeit mij even niet.
“Mam…wat is er, wat ga je doen, waar ga je heen??”…hoor ik mijn oudste roepen.
“DE BAK!!” bler ik terug naar boven.

“Sleutels…sleutels…even kijken…tas…. AH! Daar. Oja schoenen, jas….”
Ik pak mijn slippers, de jas van manlief, draai de deur open…draai de poortdeur open….pak de bak en ren met een loodzware bak naar het einde van de straat!
Ik zie dat de bakken in onze straat al geleegd zijn….”SHIT shit shit!! Te laat!”

Dan zie ik dat de mannen verderop nog bezig zijn met het legen van de bakken! Met een ontploft hoofd en een joggingbroek met slippers en een veels te grote jas hol ik met de groene bak richting de vuilniswagen. Hijgend kom ik aan. “O meneer wilt u alstublieft deze bak nog legen….sorry hoor”. Hij kijkt me aan met een blik van….’daar heb je er weer één!’

“Nou kom maar hier dan” reageert hij en hij pakt de bak aan. Hij leegt vervolgens de bak in de wagen en geeft hem aan mij terug. “O echt super bedankt !” zeg ik tegen hem. Ik probeer nog contact met hem te krijgen maar ik ben al compleet uit beeld…

Half hijgend maar wel met een lege bak loop ik terug richting de tuin.
Toch weer goed gekomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: