Luizen

“Krabbelde jij op je hoofd?” vraag ik panisch aan mijn dochter. “Ehhhmmm ja” is haar reactie.”Heb je jeuk dan?” vraag ik aan haar. “Ja, anders krabbel ik toch niet!” is haar reactie. “Maar heb je vaker jeuk de laatste tijd? ” vraag ik haar dwingend.”Ja…nu je het zegt, gisteren had ik jeuk en eergisteren ook al” zegt ze.

Meteen gaan alle alarmbellen af! Natuurlijk hoop je van niet, maar eigenlijk weet je het bijna zeker….LUIZEN!

“Oke zitten jij!!” zeg ik, en ga meteen naarstig op zoek naar de luizenkam en het potje chemische luizenkiller. Nog helemaal verdwaasd door mijn reactie, klimt mijn kind op de kruk en wacht tot ik arriveer met mijn EHBL set (eerste hulp bij luizen).

“Mammmm ik heb toch geen luizen…”? vraagt ze angstig en een tikkie hysterisch.
Ik realiseer mij dat ik het beste resultaat behaal, door kalm te blijven en aan haar uit te leggen, dat het waarschijnlijk geen luizen zijn. “Nou ik denk niet dat je luizen hebt hoor schat, maar ik ga wel even je haartjes kammen en dan zien we het vanzelf” reageer ik koel met de kriebels aan mijn hoofd.

Ik begin met het kammen van haar haren. Al meteen bij de eerste kamstreek zie ik het…ja hoor….een gore stink luis….en nog één…en nog één…en nog tien…jak!
Gebiologeerd kijk ik naar het hoofd van mijn kind…er lijkt geen eind aan het luizenfeestje te komen.

Ondertussen word ik he-le-maal kriegel van die beestjes.
Na dik een uur ben ik dan eindelijk klaar met kammen.”En mam…had ik beestjes?” vraagt ze geïnteresseerd.”O, ééntje maar schat” is mijn reactie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: