De hooiwagenparade

Als ik op vakantie onder de douche wil stappen, zie ik vanuit mijn ooghoek een hooiwagen zitten. Aangezien er ook een stuk of 30 muggen in het huisje rondvliegen, zou deze hooiwagen nog wel eens van pas kunnen komen. Ik laat hem met rust en stap onder de douche.

Eenmaal onder de douche valt mijn oog op nog een hooiwagen. Deze is echter in beweging. Dan vind ik ze al een stuk minder aantrekkelijk. Het beest wandelt heel relaxed, boven mijn hoofd! Meteen is het lachen mij vergaan. Ik krijg werkelijk de kriebels als ik eraan denk dat dat ding op mij valt, op mijn blote lijf, gadver! Of in mijn haar. Kotsmisselijk word ik bij die gedachte. Als dat gebeurt dan denk ik dat ik met douchegordijn en al het park in ren! Maar goed, zover is het nog niet. Laat ik vooral rustig blijven….

Als ik hooiwagen nummer drie én vier door de badkamer zie wandelen, begin ik toch wel lichtelijk hysterisch te worden. Wat is dit!? Zit hier een nest ofzo? Als de sodemieter spoel ik mezelf af. Ik wil zo snel mogelijk dit spinnenterrein verlaten!
Ik sla een handdoek om me heen, pak mijn spullen en ren de badkamer uit.

Half huilend sta ik in de woonkamer. “Wat is er schat?”, vraagt manlief.
Ik geef een korte samenvatting van mijn hooiwagenhorror verhaal.
“Hooiwagens?”, zegt hij. “Je bent toch niet bang voor een hooiwagen?”
“Eéntje kan ik inderdaad wel handelen ja, maar vier! VIER!…dat is toch niet normaal!”, schreeuw ik door de kamer.

“Wil je ze weghalen? Please?”
“Je kan ze toch wel zelf weghalen”, zegt hij met een irritante grijns op zijn gezicht.”Ga NU die beesten weghalen! Anders ga ik de hele nacht huilen!”, beveel ik en ik wijs richting de badkamer.”Ik vind het echt niet grappig hoor!!”

Puffend en zuchtend komt hij van de bank om polshoogte te nemen in mijn hooiwagenwereld. Ik sjuffel achter hem aan en blijf om het hoekje staan kijken. Geïrriteerd haalt hij de hooiwagens met een papiertje weg en spoelt ze door de wc. “Zijn ze écht allemaal weg?”, vraag ik voorzichtig. Hij kijkt me aan en loopt zonder wat te zeggen terug naar de huiskamer. Hij ploft neer op de bank.

Ik ga de badkamer weer in, maar voel me totaal niet op mijn gemak. Ik heb het idee dat er uit ieder gaatje en kiertje zo´n ding komt kruipen. Een soort invasie. Net als in een enge film. Als een gek poets ik mijn tanden, gooi de badkamerdeur dicht en haast me naar de slaapkamer.

Zonder verder om mij heen te kijken, ga ik in bed liggen en doe meteen mijn ogen dicht. Ik geloof niet dat ik wil weten of hier ook nog hooiwagens zitten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: