pittig lesje

Vrolijk fiets ik richting de sportschool. Na maandenlang gefitnest te hebben, doe ik vandaag voor het eerst mee aan een les, bodypump. Het lijkt me een stuk gezelliger dan fitness en het is weer eens iets anders. Eenmaal bij de sportschool aangekomen haast ik mij naar de kleedkamer. Ik zie namelijk dat de les over een minuut of vijf al begint.
Snel kleed ik mij om en loop richting de zaal. Bij binnenkomst zijn meteen alle ogen op mij gericht. Iedereen is al keurig netjes geïnstalleerd terwijl ik al mijn spullen nog moet pakken.
Ik voel me opgelaten maar laat dit niet merken. Ik groet met een lach en zoek vervolgens een plek in de zaal. Omdat ik aan de late kant ben, is er bijna geen plek meer. De enige plek die nog vrij is, is helemaal vooraan! Ik baal enorm maar ik heb geen keus. Ik leg mijn drinkfles en handdoek op de grond en begin een beetje zenuwachtig om mij heen te kijken. Losse gewichtjes, een mat, een step en een halter met gewichtjes, dat is wat ik zo te zien nodig heb.

Terwijl de muziek start en de instructeur op het mini podium van alles door de zaal begint te bleren, ben ik nog bezig met het verzamelen van mijn spullen. Tot grote irritatie van een aantal fanatiekelingen. Ik loop namelijk best wel behoorlijk in de weg.
Wat onhandig zet ik de blokken onder de step. Ik installeer mijn matje en schroef de gewichten op mijn halter. Althans, dat probeer ik, maar dat valt nog niet mee. Na een hoop gepiel en gedoe is het mij dan eindelijk gelukt. Ppfff wat een onderneming. Ik ben nu al moe en ik moet nog beginnen!

Ik beleef nog net ik de laatste seconden van de warming-up.
“En dan gaan we nu verder met het volgende nummer, de benen!”, roept de instructeur. Meteen begint iedereen als een dolle het gewicht van de halter te verzwaren. Ik ben blij dat ik dat ding in elkaar heb. Mooi niet dat ik er ook nog maar iets aan verander.
Het nummer waarop we de benen trainen is één van mijn lievelingsnummers. Mijn blije stofje komt eindelijk vrij en plots voel ik me groots en bloed fanatiek. Geweldig! Helaas komt aan dit euforische gevoel snel een einde. Mijn lichaam raakt vermoeid, ik begin te zweten en mijn benen beginnen te verzuren. Ik neem wat gas terug en maak met pijn en moeite de oefening af. Ik gebaar naar mijn buurvrouw ‘zwaar hè? Ze geeft echter geen kick en pumped vrolijk verder. Fanatieke trut denk ik bij mezelf.
“En dan gaan we nu door met de armen!, roept de instructeur. De armen, nu al? Kunnen we niet eerst even een bakkie koffie drinken? Ik neem rustig een paar slokken van mijn water en pak de losse gewichten. Terwijl de getatoeëerde stuiterbal op het podium al weer lekker enthousiast aan de gang is, zit ik nog in de opstartfase.
Als ik goed en wel gestart ben met de oefening mogen we de gewichten alweer wegleggen. Yes!
“Dan gaan we nu opdrukken”, klinkt er door de zaal. Shit!!!!
Ik plof neer op mijn matje en doe een poging om mezelf op te drukken, maar ik krijg werkelijk geen kilo de lucht in. Als een soort aangespoelde orka met een flodderknot lig ik languit op mijn buik te wachten tot het nummer is afgelopen. Dit nummer duurt lang!
Ik kijk om mij heen en ga op zoek naar lotgenoten. Ik ben alleen bang dat ik die in deze les niet ga vinden. Iedereen is rete enthousiast en er wordt opgedrukt alsof hun leven ervan af hangt. Het lijkt erop dat ik de enige ben die is afgehaakt. Again..
Even twijfel ik of ik de les uit zal lopen. Stik maar lekker met je bodypump!
Omdat ik zeker weet dat het dan echt nooit meer goed komt met mijn zogenaamde sport carrière, besluit ik om te blijven. Ik wil natuurlijk niet de boeken in als de huisvrouw die de les verliet omdat ze het niet aankon.
Al geloof ik dat ik na deze killer sessie ook niet echt een hele goede indruk heb achtergelaten…
Half bakken maak ik de les af. Ik ben zo moe en uitgeput dat zelfs de cooling down me zwaar valt.

Onder het mom ‘last in first out’ ruim ik na afloop van de les in een rap tempo mijn spullen op en haast me de zaal uit.
Volgende keer hang ik gewoon weer lekker in mijn uppie aan de gewichten….ik ben wel even uitgebodypumpd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: