De verschrikkelijke spekzuiger

“Stop de auto! Nu!”, schreeuwt de oudste vanaf de achterbank.Ik draai me om en zie mijn dochter hysterische bewegingen maken. Ze gaat van links naar rechts en van rechts naar links. Om haar heen circuleert een spekvreter. Ik zie de angst in haar ogen en probeer rustig te blijven. “MAMA! HELP ME!”, blèrt ze! “Een reuzenmug probeert me te steken!”
Manlief heeft dit soort hysterische momenten al zo vaak met ons meegemaakt, dat hij in de eerste instantie niet eens reageert en rustig verder rijdt.”Schat, dat is een spekvreter. Die doen niks schat! Echt niet. Blijf maar rustig, zet je raam open en dan kan hij zo ‘hop’ weer naar buiten vliegen”, zeg ik terwijl ik met samengeknepen billen het gebeuren aanschouw.
Voor mij is een spekvreter een soort vliegende spin. Hij doet helemaal niks maar hij jaagt me hoe dan ook de stuipen op het lijf. Op de één of andere manier blijven ze altijd zo irritant lang om je heen zweven. Mijn dochter heeft ondertussen het raam opengezet maar het beest weigert om de auto te verlaten. Inmiddels is de jongste ook lichtelijk hysterisch geworden en zet het op een huilen.
“Ja wat is er nou allemaal aan de hand!?”, gilt manlief boos door de auto. “Het kan ook nooit een keer normaal gaan als wij wat gaan doen!”
“Ja kijk dan papa! Een spekzuiger!”, roept de jongste. “Een spekzuiger?”, zegt hij verbaasd. “Ja joh een spekvreter bedoelt ze!”, zeg ik geïrriteerd. “Godsamme!”, roept hij. Hij geeft een gooi aan het stuur en parkeert de auto op de dichtsbijzijnde parkeerplaats. “Nou hup, allemaal je deur open dan vliegt hij zo naar buiten!”
Intussen gillen beiden meiden het uit omdat de spekvreter fanatiek rondjes door de auto vliegt. Alle deuren zijn open maar de spekvreter besluit om heel rustig aan het plafond te gaan hangen…boven mijn hoofd! Ik probeer rustig te blijven maar ik kan het gewoon niet! Totaal in paniek verlaat ik half kruipend en zwetend de auto.
De meiden huilen niet meer, maar zijn nu keihard aan het lachen door mijn hysterische gedrag. “Ja lach maar! Dat gore stink zuigspekapparaat!”, roep ik over straat.
“Jaaaa hij is eruit!”, hoor ik de jongste ineens roepen. “Echt?” ,vraag ik terwijl ik mijn hoofd door de deur van de auto steek. “Ja echt!”, zegt ze. “Nou hup deuren dicht voordat hij weer naar binnen vliegt!”, brul ik. Iedereen gehoorzaamt en ik ga ook weer keurig in de auto zitten. “Zo is het circus nu eindelijk voorbij?”, vraagt manlief geïrriteerd.
“Ja pap!”, zeggen de meiden in koor.
“Mooi!”, zegt hij. En in alle stilte rijden we verder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: