Gek op Mac

“Jee we gaan naar de Mac!”, roepen de kinderen enthousiast vanaf de achterbank. Eigenlijk ben ik helemáál niet in mijn hum om ook maar iets te doen. Het liefst wil ik zo snel mogelijk naar huis. Maar wat je beloofd, moet je doen.
We rijden naar de dichtstbijzijnde Mac en automatisch rij ik de Mac Drive in. Meteen volgen er vanaf de achterbank grootse protesten. “Mam niet naar de Mac drive, we willen binnen eten!”, gilt de oudste. “Nou mahaaam ik dacht ook dat we naar binnen zouden gaan. Waarom zeg je dan dat we naar de Mac gaan als we het toch in de auto op moeten eten? In de auto eten is stom!”, moppert de jongste erachter aan.
Door het geblèr op de achterbank ontstaat er een soort ruis in mijn hoofd. En alsof het mijn geluksdag is, begint nummer drie ook in mijn oor te tetteren. “Goedemiddag, mag ik uw bestelling alstublieft?”
Oke, dat wordt improviseren. Ga ik bestellen of niet?
“NEE MAM! NIET bestellen!” 
“Hou ff jullie mond nu ja! Ik bepaal wat er gaat gebeuren!”, gil ik tegen de meiden.
“Goedemiddag, uw bestelling alstublieft!”, klinkt er weer door de microfoon. “Ehm ja sorry mevrouw, ik eh…ik dacht dat dit de parkeerplaats was”, maak ik ervan. “We gaan binnen bestellen”, zeg ik. Ik wacht geen reactie meer af en rij snel weg. 
“Nou hup uitstappen jullie!”, zeg ik dwingend als ik de auto geparkeerd heb. “En uitkijken! Er rijden hier auto’s!” Ik had al geen zin, maar het lachen is mij nu echt helemaal vergaan.
Meteen als we naar binnen lopen beginnen de meiden door elkaar heen te kakelen. “Mam ik wil een cheeseburger en nuggets en een cola of nee doe toch maar een hamburger en een milkshake vanille”
“En ik wil nuggets, patat, saus en een Fanta”
“Ik neem lekker een milkshake!”, zegt de oudste. “OOOO ik wil ook een milkshake”, zegt de jongste half huilend.
“En ik wil friet!”, roept de oudste weer.
Nadat zo ongeveer alle keuzes van het menu voorbij zijn gekomen besluit ik dat het tijd is om in te grijpen.
“HO! Wacht even!”, roep ik door de Mac. “Eén tegelijk!”
Ik kijk de oudste aan. “Oke wat wil jij?”
“Een hamburger, patat met saus en een vanille milkshake!”, reageert ze.
Ik herhaal haar woorden en kijk vervolgens de jongste aan. “En jij?”
“Kipnuggets, patat en Fanta! Eh nee milkshake aardbei”, reageert ze. “Zeker weten?”, vraag ik terwijl de jongen bij de kassa ons geïrriteerd staat aan te kijken.
“Nee doe toch maar een milkshake vanille”, zegt ze.
“Tsjonge jonge!”, zeg ik. “Nou gaan jullie een tafel zoeken dat ga ik bestellen!” 
“Sorry hoor, het is een beetje chaos”, zeg ik tegen jongen. Ik geef mijn bestelling aan hem door.
“Oja en een hamburger vanille alsjeblieft.” Met grote ogen kijkt de jongen me aan en begint te haperen. “Ehm…een ehh hamburger vanille?” Hij draait zich om naar de kaart boven zich en zegt stotterend “hebben wij die?” Door zijn reactie word ik een soort van wakker geschud. 
Ik sla mijn hand voor mijn mond “O sorry, wat zeg ik nou weer. “O, dit is echt heel stom! Ik bedoel natuurlijk een broodje hamburger en een milkshake vanille!” Ik verontschuldig me nog een keer of zes en geef de kinderen de schuld van mijn uitslaande wartaal. Ik reken af en zodra de bestelling klaar is maak ik ook hier dat ik wegkom.
Eenmaal bij de meiden aangekomen zet ik met een gezicht dat op onweer staat, het eten op tafel. “Zo en nu allebei je mond houden en eten!”. Verschrikt kijken de meiden me aan…net als de mensen aan het tafeltje naast ons…en de mensen aan het tafeltje daarnaast… “En geniet er maar van, want voorlopig is dit de laatste keer dat jullie bij de Mac zijn geweest!”, zeg ik terwijl ik het folietje van mijn frietsaus afpeuter.

2 gedachten over “Gek op Mac

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Een WordPress.com website.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: