Work in progress

Al een tijdje was ik op zoek naar een onderwerp voor het schrijven van een nieuw boek. Ik wilde iets anders, anders dan mijn vorige boek met korte verhalen over het leven als ouder. Diverse keren ben ik begonnen met het schrijven van een nieuw verhaal, maar het was het allemaal nét niet.

En toen kwam corona. Een verwarrende tijd waarbij heel de wereld op z’n kop stond. Na ruim 2,5 maand corona verwardheid, corona stress, tig regels, en een hoop vragen besloot ik, hier wil ik over schrijven! Dat was in mei 2020. Even die tape die als een razende afgespeeld werd, terugspoelen. Terug naar het begin. Terug naar eind februari 2020, toen het allemaal in Nederland begon.

Ik startte dus met 2,5 maand schrijf achterstand. Het klinkt misschien niet heel lang, maar als je nagaat wat er in de eerste maanden van corona allemaal gebeurde, was het opzoeken van informatie een behoorlijke uitdaging. Het internet was één grote wirwar aan informatie. En dus ging ik persconferenties en programma’s over corona terugkijken, artikelen lezen en mij verdiepen in verschillende onderwerpen. Wat is een virus, hoe werkt groepsimmuniteit, wat gebeurt er in de maatschappij in tijden van een pandemie, wat is de stand van zaken in de ziekenhuizen maar vooral: hoe beleefde ik de gebeurtenissen rondom corona.

Het boek wordt zeker geen bekritiserend boek richting de overheid (al moet ik bekennen dat mijn onbegrip over sommige regels hier en daar wel terug te lezen is) en het wordt al helemaal geen wetenschappelijk boek over virussen. Het wordt een verhaal over mijn ervaringen in combinatie met een helder overzicht van wat zich op welk moment afspeelde.

Wanneer het boek uitkomt, geen idee. Voorlopig zitten we nu nog in lockdown. En als straks alles weer opengaat, is er ook nog het één en ander te schrijven. Ik schrijf vrolijk verder en het is afwachten wanneer mijn verhaal klaar is.

Voor nu zou ik zeggen, blijf gezond en tel je zegeningen.

Moniek (5 april 2021)